Bachbloesems

Een eenvoudige, volledig natuurlijke methode. Op basis van jouw verhaal, aan de hand van een gesprek bekijk ik samen met jou welke bachbloesems van toepassing zijn om jouw evenwicht terug te vinden.

De remedies worden niet voorgeschreven voor lichamelijke klachten, maar voor gemoedsgesteldheden die uit evenwicht zijn geraakt. Ze helpen ons om te leren omgaan met lastige emoties en ze terug in balans te brengen. Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld faalangst in zelfzekerheid of ongeduld in kalmte en rust.

Aanhoudende psychische zorgen belasten je en putten jouw vitaliteit uit. Door de harmonie en vrede in de geest te laten terugkeren, kan de eenheid van geest en lichaam weer hersteld worden. De levenskracht kan opnieuw vrij stromen waardoor ook de natuurlijke weerstand hersteld wordt.

De remedies bieden ondersteuning voor lichaam en geest: ze verschaffen je inzicht in jouw eigen menselijke geest. De Bachbloesem-remedies kunnen door iedereen, zowel volwassenen als kinderen, zonder risico worden ingenomen.

Kinderen reageren trouwens vaak zeer goed op de remedies: ze kunnen een hulp zijn in de verschillende ontwikkelingsstadia of bij de verwerking van bepaalde trauma’s.

De Bachbloesem-remedies zijn tincturen die bereid worden uit wilde bloemen, struiken en bomen. De Engelse arts Dr. Edward Bach ontdekte in de jaren ’30 van de vorige eeuw dat de energieën van de bloesems van bepaalde struiken, bomen en bloemen negatieve gemoedstoestanden kunnen harmoniseren.

Ze kunnen helpen bij emoties zoals angst, verdriet, onzekerheid, twijfel, gebrek aan zelfvertrouwen, moedeloosheid, faalangst, zorgen, piekeren, moeite met het nemen van beslissingen, onvoldoende opkomen voor jezelf…

Ze kunnen een waardevolle ondersteuning bieden in vele moeilijke levenssituaties, zoals problemen met kinderen, relatieproblemen, problemen op het werk, stresstoestanden, verlieservaringen, echtscheiding, burn-out…

Bachbloesems werken niet verslavend. Zij kunnen ter ondersteuning van andere geneesmiddelen, therapieën en behandelingen worden gebruikt, zonder de werking hiervan negatief te beïnvloeden. Ze zijn ook heilzaam voor dieren en planten.

Er zijn 38 verschillende remedies voor 38 verschillende gemoedstoestanden. Aan de hand van een persoonlijk gesprek wordt de passende remedie aangereikt.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief, met het allerlaatste
nieuws rond onze methodes.

Consultaties

Leg hier uw afspraak vast.
Al onze consultaties kunnen enkel op afspraak.

0486 11 15 20 - info@arsvitae.be

Back to Top